Project omschrijving

do 12 mei, 20.15 – Groningen, Lutherse Kerk

‘Morales’ perfecte kunst’
Spaanse polyfone Marialiederen

Cristóbal de Morales – geboren in Sevilla, als zanger tien jaar lang aan de Sixtijnse kapel in Rome verbonden en later op verschillende plekken in Spanje actief – was een lastig en veeleisend man. Maar tijdens zijn leven al was hij beroemd om de unieke muzikale expressie in zijn composities. Teder en stralend, uitgebalanceerd en vloeiend: Morales’ muziek wordt wel de ‘perfecte’ renaissancepolyfonie genoemd. Weser Renaissance, sedert enkele jaren actief in een nieuwe samenstelling, zingt sacrale polyfonie gewijd aan de Maria.

Franz Vitzthum, cantus
Bernd Oliver Fröhlich, tenor/altus
Jan van Elsacker, tenor
Tore Tom Denys, tenor
Ulfried Staber, bas
Kees Jan de Koning, bas
Mandfred Cordes, muzikale leiding

 

Met een wisselende bezetting, zowel instrumentalisten als zangers, bestrijkt het vocaalensemble Weser-Renaissance Bremen een breed repertoire. In 1983 nam Manfred Cordes de leiding over het ensemble, en sindsdien heeft Weser-Renaissance zich bewezen als een veelgevraagd ensemble voor zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek. Sinds een paar jaar werkt het ensemble met een geheel nieuwe cast en ontvangen ze veel lof voor hun opnames van Josquin Desprez en Cristóbal Morales. Op dit moment zijn ze bezig met de opname van Symphoniae Sacrae I van Heinrich Schütz.

Het Ensemble Het Ensemble Weser -renaissance BREMEN is één van de internationaal meest gerenommeerde ensembles voor de muziek van de 16e en 17e eeuw . De focus van het werk is het repertoire van Josquin Deprez en Dieterich Buxtehude .Met een steeds wisselend aanbod van muzikale schatten uit de Renaissance en de vroege Barok is het ensemble is een graag geziene gast op de Oude Muziek Festivals.Weser R heeft een indrukwekkend aantal CD – opnames gemaakt, die enthousiast werden ontvangen .De samenstelling van het ensemble is wisselend en uitsluitend gericht op de optimale weergave van het repertoire . Naast de internationaal bekende solisten zijn de instrumentalisten toegewijd aan de authentieke, historisch geïnformeerde uitvoeringen. Het doel is een levendige en tegelijk musicologisch feilloze reproductie van werken van de renaissance en de barok . BREMEN één van de internationaal meest gerenommeerde ensembles voor de muziek van de 16e en 17e eeuw . De focus van het werk is het repertoire van Josquin Deprez en Dieterich Buxtehude .Met een steeds wisselend aanbod van muzikale schatten uit de Renaissance en de vroege Barok is het ensemble is een graag geziene gast op de Oude Muziek Festivals.Weser R heeft een indrukwekkend aantal CD – opnames gemaakt, die enthousiast werden ontvangen .De samenstelling van het ensemble is wisselend en uitsluitend gericht op de optimale weergave van het repertoire . Naast de internationaal bekende solisten zijn de instrumentalisten toegewijd aan de authentieke, historisch geïnformeerde uitvoeringen. Het doel is een levendige en tegelijk musicologisch feilloze reproductie van werken van de renaissance en de barok .

Wilt u weten hoe Weser renaissance klonk bij MAN in seizoen 1994-1995 ?

Het italiaanse madrigaal Vergine, tale è terra kunt u vinden in de dropbox:

https://www.dropbox.com/s/wf4ipjtgrs07l2q/11%20Vergine%2C%20tale%20%C3%A8%20terra%20%28madrigaal%29.mp3?dl=0