MUSICA ANTIQUA NOVA | Haddingestraat 23 C | 9711 KC Groningen | Tel 050-3136729 | Kantoor geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur|info@musicaantiquanova.nl

Venetiaans nieuwjaarsconcert – La Sfera Armoniosa

Venetiaans nieuwjaarsconcert – La Sfera Armoniosa

Vanaf: €12

€24

Zondag 5 januari
Lutherse kerk 15.00

Italiaanse liederenbundel: La Sfera Armoniosa

Wis selectie
Categorie: .

Tarief: €24

Korting: Stadjerspas en leeftijd tot 30 jaar half geld

Gebruik hiervoor de kaartoptie: half geld
U betaalt dan slechts € 12 per kaartje.

Zondag 5 januari 15.00

15.00 uur Lutherse kerk

Venetiaans nieuwjaarsconcert – La Sfera Armoniosa

Venetië was de thuisbasis van twee giganten uit de muziekgeschiedenis, Claudio Monteverdi en Antonio Vivaldi. Naast muziek van die twee grootmeesters hoort u vanmiddag muziek van Barbara Strozzi, één van de weinige vrouwelijke componisten van de 17e eeuw (leerling van Francesco Cavalli, één van de grondleggers van de Venetiaanse opera), van Giovanni Kapsberger, de theorbevirtuoos die ook wel ‘Nobile Alemano’ of ‘Il tedesco della Tiorba’ werd genoemd en van Biaggio Marini, de concertmeester van Monteverdi’s orkest.

De bezetting van La Sfera Armoniosa bestaat uit een sopraan begeleid door drie instrumentalisten (blokfluit, viola da gamba, harp en theorbe).

De Italiaanse liederenbundel “La sfera armoniosa” werd in 1623 gepubliceerd ter ere van een adellijk huwelijk. De 25 liederen zijn gecomponeerd rond het jaar 1600, een muzikaal zeer roerige en dus interessante periode. Het prikkelen der zinnen en het roeren van de ziel des toehoorders waren in deze tijd de hoogste doelen van de componist en de uitvoerder. In de 25 liederen van “La sfera armoniosa” is een grote diversiteit aan kleuren en sferen te ontdekken en ze beantwoorden stuk voor stuk aan deze idealen.

Extra informatie

Kaartopties

Normaal, Half geld

Datum en locatie

Zo. 5 jan. 15:00 – Lutherse kerk