MUSICA ANTIQUA NOVA | Haddingestraat 23 C | 9711 KC Groningen | Tel 050-3136729 | Kantoor geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur|info@musicaantiquanova.nl

Musica Temprana

Musica Temprana

Vanaf: €12.50

€25  (€35 eerste rang)

zaterdag 22 december
Der Aa-kerk 20.00

Temperamentvolle kerstmuziek uit Ecuador

Wis selectie

Tarief: €25 (€35 eerste rang)

Korting: Stadjerspas en leeftijd tot 30 jaar half geld (tweede rang)

Gebruik hiervoor de kaartoptie: half geld
U betaalt dan slechts € 12,50  per kaartje.

Zaterdag 22 december

Der Aa-kerk 20.00

De Codex Ibarra
Quito, de hoofdstad van Ecuador, kende rond 1700 een bruisend muziekleven. De uitstekende muziek die aan de kathedraal werd gecomponeerd is pas recent herontdekt. In dit concert klinken meerstemmige villancicos – eigenlijk volksmuziek, maar hier met religieuze teksten. Het succes van dit repertoire was vooral te danken aan de vermenging van de Europese barokstijl met traditionele Latijns-Amerikaanse elementen. Música Temprana vult het programma aan met andere, levendige kerstmuziek uit Ecuador en Peru.

Adrián Rodríguez Van der Spoel:
Hoe kan het dat een stad als Quito, barok werelderfgoed van de Unesco, zijn muzikale verleden nog niet gevonden heeft? Om elke hoek kom je wel een kerk of klooster tegen, waarvan we door geschriften en schilderijen weten dat er veel muziek gemaakt werd. Toch is het enige muzikale voorbeeld dat we daar tot nu toe van hebben de Codex Ibarra. Ik ben erg onder de indruk van de scherpzinnigheid en oorspronkelijkheid van deze vocale muziek. De teksten zijn door nonnen geschreven, die zongen en ook orgel speelden.

70 minuten zonder pauze

 

Extra informatie

Kaartopties

Eerste rang, Tweede rang, Half geld

Reviews

Er zijn nog geen reviews, als eerste een review insturen?

Schrijf als eerste een review “Musica Temprana”

*