Into the Winds – Van estampie tot basse danse

lustrumconcerten ‘Into the wind’

Een opvallende groep jonge blazers doet een genereuze greep uit het instrumentale repertoire van de middeleeuwen en de renaissance

zaterdag 11 maart
Lutherse kerk 20.00 uur

 

Categorie:

Beschrijving

lustrumconcerten  ‘Into the wind’

Lang voordat er op primetime sterren over de dansvloer zweefden, was Europa al in de ban van de effecten van muziek op het lichaam. Into the Winds, een opvallende groep jonge blazers die in 2019 op het erepodium van het Internationaal Van Wassenaer Concours stond, doet een genereuze greep uit het instrumentale repertoire van de middeleeuwen en de renaissance. Terug naar de roots van de dansmuziek!

Imposante burchten, kronkelende steegjes en kunstige kathedralen zijn stille getuigen die ons beeld van het verleden kleuren. Into the Winds voegt aan dat ééndimensionale plaatje een heel nieuw perspectieftoe met dit muzikale panorama van Europa aan de dageraad van de renaissance. Van torenwachters tot troubadours,hypnotische motetten tot onweerstaanbare dansen en hoofse liederen tot epische ridderverhalen leiden de winnaars van het InternationaalVan Wassenaer Concours 2019 een expeditie terug in de tijd. Het belooftadembenemende landschappen en ongehoorde kleuren.

 

Anabelle Guibeaud schalmei blokfluit

Marion Ie Moal bombarde, blokfluit

Adrien Reboisson schalmei, bombarde, blokfluit

Rémi Lécorché trombone, schuiftrompet, blokfluit

Laurent Sauron percussie

 

Ga naar de bovenkant