Hildegard

15.0030.00

€30
Vrijdag 30 november
Lutherse Kerk 20.00

Opera van nu, gregoriaans van toen

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Tarief: € 30

Korting: Stadjerspas en leeftijd tot 30 jaar half geld

Gebruik hiervoor de kaartoptie: half geld
U betaalt dan slechts € 15 per kaartje.

Vrijdag 30 november

Lutherse Kerk 20.00

Kerkopera Hildegard

Hildegard  Powervrouw uit de twaalfde eeuw 

 Muziek: Steven Kamperman, Hildegard von Bingen (Ordo Virtutum) 

Libretto: Kirsten Roosendaal 

Regie: Annechien Koerselman 

Uitvoerenden: Wishful Singing (vocaal vrouwenkwintet), Wynanda Zeevaarder (sopraan), Marc Pantus (bas/bariton), Oene van Geel (altviool), Steven Kamperman (klarinetten), Berry van Berkum (pijporgel) en Dion Nijland (contrabas) 

Kostuumontwerp: Vera Selhorst 

 

Stap in de magische wereld van de middeleeuwse componiste en mystica Hildegard von Bingen: een vrijdenker die haar eigen taal ontwierp, vrijuit over vrouwelijke seksualiteit schreef en haar nonnen – zeer ongebruikelijk in de twaalfde eeuw – liet toneelspelen.  

Net zo sterk als onzeker streed Hildegard succesvol voor een eigen plek waar ze tot grote artistieke hoogten kon reiken en een bloeiende gemeenschap om zich heen kon verzamelen. En dat alles dankzij een flinke portie eigengereidheid… of juist desondanks?

Rond een oorspronkelijke uitvoering van Hildegards gregoriaanse operavoorloper De Orde der Deugden schreef componist Steven Kamperman een opera van nu. De daarin terugkerende melodieën van Hildegard klinken soms herkenbaar, maar weten vooral te verrassen vanuit een nieuw perspectief. Van barok tot hedendaags en zelfs een vleugje blues: Kamperman smeedt het geheel tot een veelkleurige klankwereld. 

Regisseur Annechien Koerselman laat de stemmen van het alom geprezen vrouwenkwintet Wishful Singing schitteren in een fantasievolle regie samen met de veelzijdige sopraan Wynanda Zeevaarder als Hildegard en de barse bassen van Marc Pantus als haar tegenspeler abt Kuno van Disibodenberg.

Lees, kijk en luister verder op: www.hildegard-opera.nl

Let op!  concert begint om 20.00 uur.
Er is veel belangstelling voor dit concert. Kom op tijd, ook als u van tevoren een kaartje hebt gekocht.

Extra informatie

Kaartopties

Normaal, Half geld

Ga naar de bovenkant