MUSICA ANTIQUA NOVA | Haddingestraat 23 C | 9711 KC Groningen | Tel 050-3136729 | Kantoor geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur|info@musicaantiquanova.nl

Luthers Bach Ensemble

Luthers Bach Ensemble

Vanaf: €20

€25

Zondag 23 september
Der Aa-Kerk 15.00 uur

Alexanders Feast van Handel: semi-opera voor koor, orkest en solisten. Peter Dijkstra dirigeert

Wis selectie

Entree: €25 | €20 (LBE-)vriend

Studenten: €15 (enkel kassa-verkoop bij der Aa-Kerk)

zondag 23 september 

Der Aa-kerk aanvang 15.00

Georg Frideric Handel, Alexander’s Feast (HWV 75)

Alexander’s Feast is een soort opera zonder decors en acterende zangers, maar wel met een meeslepend verhaal. Alexander de Grote heeft de stad Persepolis veroverd op de Perzische koning Darius, en op de avond van de overwinning wordt er door hem en zijn geliefde Thaïs een groot banket gehouden om dit te vieren: “Twas at the royal feast, for Persia won by Philip’s warlike son; Aloft, in awful state,the godlike hero sate,  on his imperial throne…’. 

In de opvoering door het Luthers Bach Ensemble komen drie grootheden samen: de overweldigende muziek van Handel, de prachtige tekst van John Dryden en de wereldberoemde koordirigent Peter Dijkstra. Met Peter Dijkstra heeft het LBE opnieuw een internationale grootheid aan zich weten te binden.

Alexander de Grote heeft de stad Persepolis op de Perzen veroverd en op de avond van de overwinning wordt er door hem en zijn geliefde Thaïs een groot banket gehouden om dit te vieren: De muziek wordt verzorgd door hofmuzikant Timotheus en het koor en de solisten vertellen ons in schitterende aria’s en koren hoe Alexander reageert op diens muziek. De stemming van Alexander slaat voortdurend om, van een stralend humeur naar dronkenschap, van ijdelheid naar medelijden en verdriet, gevolgd door verliefdheid en slaap. Maar dan ontwaakt hij door een wraakzang van Timotheus, die de geesten heeft opgewekt van de gevallen Griekse soldaten. Daarop steekt Alexander de stad in brand. Timotheus weet echter de stemming van de vorst om te buigen naar tedere gevoelens en dan daalt Cecilia, de beschermheilige van de muziek, uit de hemel neer.

Extra informatie

Kaartopties

Tweede rang, Eerste rang, (LBE-)vriend

Datum en locatie

Zo. 23 sep. 15:00 – Der Aa-kerk

Reviews

Er zijn nog geen reviews, als eerste een review insturen?

Schrijf als eerste een review “Luthers Bach Ensemble”

*