La Primavera – Food of Love

20.00

Zondag 5 juni
Kerk Garmerwolde 15:00

€20

Food of Love

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

The Food of Love
Henry Purcell’s lied “If Music be the food of love”, is de inspiratiebron voor het nieuwste programma van ons ensemble La Primavera. In deze tijd van beperkingen waar men zo verlangt naar het luisteren naar – en maken van muziek, komt dit programma als een voorgerecht dat zo compleet als een volle maaltijd wil zijn. Want Purcell heeft alles in huis dat onze hart en ziel aanspreekt. Deze meester van de barok, die zelf een pestepidemie (1665/66) in zijn geboortestad London heeft doorgemaakt, heeft ondanks zijn korte leven (36 jaar) het hele spectrum van menselijke emoties en gevoelens in zijn muziek gebruikt. Emoties die in deze bijzondere tijden van beperkt leven en onzekerheid opnieuw naar boven komen in zijn muziek en teksten: angst en eenzaamheid in “What a sad fate”, hoop en verbondenheid in “If Music be the food of love”. Maar ook “the bright side of life” is aanwezig, toen en nu, in het humoristische “One charming night” of het Schotse lied “ ‘t Was within a furlong of Edinborough town”. Het programma wordt aangevuld met Engelse instrumentale muziek van John Dowland en Tobias Hume, gespeeld door theorbe en viola da gamba. Dit driedelige vocale en instrumentale programma wordt door ons gepresenteerd door middel van poëtische en humoristische verhaaltjes.
Mensen hebben honger naar muziek. Want muziek kan door de grenzen van de beperkingen heen in een omhelzing die voedt en troost, een lach geven. “Let the Music be the food of life”!

Het ensemble

La Primavera is een barokensemble dat al meer dan vijfentwintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.

La Primavera (Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok.  Centraal staan programma’s uit Zuid-Europa die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht.

La Primavera is een flexibel en creatief ensemble dat samenwerking met andere ensembles en kunstvormen zoekt en actief probeert nieuwe wegen te vinden om de barokmuziek aantrekkelijk te maken voor een breed publiek.

Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

Sinds haar oprichting in 1995 was La Primavera te horen op belangrijke podia en prestigieuze festivals in Frankrijk (o.a. Abbaye de Royaumont, Festival de l’Abbaye d’Ambronay), Duitsland (München, Berliner Tage für alte Musik), België (Festival van Vlaanderen Brugge/Antwerpen, Festival van Wallonie), Oostenrijk (Konzerthaus Wien; Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Portugal (Encontros de Música da Casa de Mateus), Zwitserland, Spanje, Polen (Wratislavia Cantans / Wroclaw, Warsaw Philharmonic, Bydgoszcz Philharmonic), Bulgarije (Varna Summer Festival), Brazilië en Nederland (o.a. Festival Oude Muziek Utrecht, Concertgebouw, Netwerk Oude Muziek).

Extra informatie

Datum, tijd en locatie

Zo. 5 juni 15:00 – kerk Garmerwolde

Ga naar de bovenkant